כל מה שצריך על ההתפתחות של נכסים דיגיטליים

כל ההתפתחות הטכנולוגית והעלייה בגודלה של התעבורה בכל מרחב האינטרנט הפכו את הבעלות על הנכס הדיגיטלי לערוץ הכנסה מושך במיוחד. אפשר לומר בעצם שגם ההווה וגם העתיד של כולם נמצאים בדיגיטל ובטכנולוגיה. המדריך הקרוב יעסוק בכל מה שצריך על ההתפתחות של נכסים דיגיטליים. מסוקרנים? גם אנחנו. יאללה מתחילים.

תוכן עניינים

מהו נכס דיגיטלי?

בשנים האחרונות, ההגדרה של נכס גדלה מאוד ויחד איתה גם ההבנה שבעלות על כל אתר אינטרנט, אפליקציה, רשת חברתית או אפילו קבוצה בוואטסאפ יכולה להיות מאוד רווחית, גם גדלה. לפעמים בעלות על נכס דיגיטלי שכזה היא יותר רווחית מנכס נדל"ן שהוא נכס פיזי, רוחני או פיננסי. 

מה הם הסוגים של נכסים דיגיטליים?

את הנכסים הדיגיטליים אפשר לחלק לשלוש קבוצות מרכזיות-

  • נכסים שנמצאים בבעלות מלאה, כמו אתר תוכן, ספר דיגיטלי, חנות דיגיטלית, פודקאסט, קורס אינטרנט, רשימת תפוצה, פלאג-אין ותוספים כאלה ואחרים
  • נכסים שנמצאים בחסות של פלטפורמה גדולה 
  • נכסים שנמצאים ברשתות החברתיות ויש להם עמוד, קבוצה ועוד.

בנכסים מהסוג הזה, הרווחים יגיעו מהשימוש של המפרסמים באותה פלטפורמה. האלגוריתם עליו מתבססות הפלטפורמות השונות עובד על כך שתהיה התאמה אישית בין הפוסטים והמודעות שכל משתמש מקבל. 

איך מעריכים שווי של נכס דיגיטלי?

אז כמו לכל דבר, גם לנכס דיגיטלי צריך להעריך שווי. בשביל להצליח לקבוע מהו, צריך להבין שיכולים להיות מקרי קיצון בהם נכס כלשהו יכול להתאים בצורה יוצאת דופן למשקיע פלוני מסוים או ליזם אלמוני אחר וכך בעצם האחרון יהיה מוכן לשלם עליו כמה שרק צריך. נוסף על כך, השווי של הנכס הדיגיטלי מתבצע על ידי מכפיל. כלומר, השווי של הנכס ייקבע באמצעות הכפלה של שורת הרווח הנקי שאמור להיכנס מדי חודש בחודשו לפי החצי השנה האחרונה במכפיל.

הטווח של המכפיל יכול להיות טווח מאוד רחב, וזאת בהתאם לסוג של הנכס. בהערכה של שווי הנכס הדיגיטלי צריך לדעת למצוא את המכפיל שהכי מתאים לנכס.

אתם תוכלו להיעזר בפרמטרים הבאים בשביל למצוא מה יהיה המכפיל כמו, ייחודיות הדומיין, הותק של האתר,  המודל העסקי, מה הסוג, המקור וההיקף של התנועה באתר, מהי העצימות של התפעול, מהו תחום הפעילות, איזו תחרות יש בתחום, מה הייחודיות של הנכס, מה היא העלות של יצירת הנכס, האם יש נכסים נלווים מה המחיר שנמכרו בו נכסי דיגיטליים שונים בעבר ועוד.

אז כפי שאפשר להסיק, מאוד קשה לקבוע מה הוא השווי המדויק של הנכס הדיגיטלי, מכיוון שכל נכס הוא הוא נכס ייחודי ואחר, נכס בעל פרמטרים אחרים שיכולים להשפיע על השווי. יתר על כן, יש מקרים בהם הנכס לא יכניס שום רווח, ובמקרים כאלו שיטת המכפיל חסרת שימוש ואין לה כל תוקף, לכן יהיה צריך להשתמש בשיטות ובכל מיני נתונים אחרים על מנת שתוכלו להעריך את השווי. 

ידע הוא כוח.

כאן המקום ליהנות ממידע שימושי שיעזור לכם לעשות סדר בכל ה-do’s and don’ts הדינמיים של הג’ונגל הדיגיטלי, שמשתנה כל הזמן. הבלוג מלא במידע שימושי שהכינו לכם המומחים שלנו, קחו אותו

קידום אתרי וורדפרס

בעלי אתר וורדפרס כזה או אחר? אצלנו בבונובו, תוכלו ליהנות ממגוון רחב של שירותים מקצועיים המיועדים למטרות קידום אתרי וורדפרס בדרך היעילה, המהירה והנכונה ביותר.

קראו עוד

גוגל אנליטיקס 4 – המדריך המלא שיעשה לכם סדר.

בחודש אוקטובר 2020, חברת גוגל הכריזה באופן רשמי על השקת גוגל אנליטיקס 4 – הגרסה החדשה והמשופרת של יוניברסל אנליטיקס. גרסה זו מבוססת על מערכת App + Web property אותה חשפה גוגל באמצע שנת 2019, והיא משלבת בתוכה מגוון רחב של הרחבות ושיפורים בהשוואה לגרסה הקודמת. החל מיולי 2023, הגרסא ה"ישנה" של גוגל אנליטיקס (היוניברסל) תרד מהאוויר וגוגל אנליטיקס 4 יהיה ברירת המחדל. אז על מנת להבין מהם השיפורים והיכולות של גוגל אנליטיקס דור 4, "נצלול" לרגע למושגי יסוד בסיסיים וננסה להבין מה זה גוגל אנליטיקס בכלל.

קראו עוד

כל מה שצריך לדעת על On-site SEO ו-Off-site SEO

בעולם השיווק הדיגיטלי, SEO הוא הנשק הסודי שלך להצלחה באינטרנט. זוהי האומנות של אופטימיזציה של תוכן האינטרנט שלך כך שיוצג בגאון בתוצאות החיפוש ויכה הדים בדיוק איפה שהקהל שלך נמצא. אם נצלול לעומקה של תורת ה-SEO נמצא שכל אלמנט באתר שלנו, ממילות מפתח ועד חווית משתמש, מכילים את המפתח להעלאת ביצועי האתר שלך, וכדאי לנו להתעסק, להעמיק ולהחכים בתחום.

קראו עוד
מחקר מילות מפתח

מחקר מילות מפתח: המדריך המקיף למחקר מילות מפתח

בעוד ש-SEO מוצג לעתים קרובות כרשת מורכבת של פעולות טכניות ואלגוריתמים המשתנים ללא הרף, אנחנו כאן כדי לפשט זאת. במאמר זה ננווט במבוך של קידום מילות המפתח, ובסופו של דבר לא רק תהיה לכם הבנה ברורה של הנושא אלא גם ידע מעשי כדי לשפר את הנראות של האתר שלכם, ולהתחיל לטפס במדרגות הקידום והדירוג. 

קראו עוד
קישורים חיצוניים

מה זה קישורים חיצוניים (Backlinks) ולמה צריך אותם?

הרשת בנויה מאינספור דפים שמקושרים, לפעמים, אחד לשני ומובילים זה לזה. אבל מה שאנחנו לא תמיד מבינים הוא שהקישורים האלה הם הרבה יותר מסימני דרך, הם כלים שיכולים לסייע לכם לקדם את האתר שלכם בצורה שלא ניתנת לשיעור. איך בדיוק? תנו לנו להסביר לכם. 

קראו עוד
כאן לכל שאלה
היי 👋
אנחנו פה לעזור