גוגל לעסק שלי | Google Business Profile – מדריך מפורט

גוגל ביזנס פרופייל הינו שירות חינמי המאפשר לבעלי עסקים לפתוח פרופיל עסקי ולהעצים ולנהל את נוכחותם ברשת. הפלטפורמה מיועדת בעיקר לצורכי קידום בתוצאות חיפוש לוקאליות (ביחד עם Google Maps). היכנסו להמשך קריאה.

תוכן עניינים

במהלך שנת 2018, השיקה גוגל, ענקית החיפוש ברשת, פלטפורמה חדשה המיועדת למטרות קידום עסקים מקומיים תחת השם: גוגל לעסק שלי.

פלטפורמה זו מבוססת אומנם על שירות אחר אותו הציעה גוגל בעבר תחת השם Google Places.
אופן השימוש בה, קל ונוח יותר מבעבר והיא מאפשרת לכם ליהנות ממגוון רחב של אפשרויות להגברת החשיפה בקרב קהל גולשים פוטנציאלי על בסיס מיקומו הגיאוגרפי המדויק של בית העסק.

מה זה גוגל לעסק שלי?

גוגל לעסק שלי, התרגום המילולי של Google Business Profile, (ששינה את שמו מ"Google My Business" בתחילת 2022) הוא שירות חינמי של גוגל המאפשר לבעלי עסקים לפתוח פרופיל עסקי ובאמצעותו לנהל באופן יעיל יותר את נוכחותכם המקוונת ברשת.

פלטפורמת גוגל מיי ביזנס מיועדת בעיקר לצרכי קידום עסקים בתוצאות החיפוש הלוקאליות (מקומיות) של גוגל, והיא עושה שימוש בפלטפורמה נוספת של גוגל ה-Google Maps.

כאשר בית עסק מסוים נרשם לשירות גוגל לעסק שלי, נוצר עבורו (באופן אוטומאטי) מיקום בגוגל מפות, וזאת בהתאם לפרטי בית העסק אשר נמסרו במהלך הרישום לשירות.

כפועל יוצא מכך, פלטפורמת גוגל לעסק שלי מאפשרת למשתמשיה ליהנות ממגוון רחב של יתרונות וביניהם:

  • הופעתו של בית העסק בתוצאות החיפוש בגוגל (בהתאם למיקומו הגיאוגרפי) בכל אותם מקרים בהם הגולשים מבצעים פעולת חיפוש לוקאלית (כגון: שף פרטי עד הבית הרצליה וכדומה).
  • אפשרות ממשית להופעת בית העסק בחלק העליון של תוצאות החיפוש ו/או לצד תוצאות החיפוש (בצד השמאלי של המסך) בצירוף תמונה ופרטים כלליים אודות בית העסק – כולל פרטי התקשרות ולינק לאתר הבית.
  • מגוון אפשרויות לניהול הנוכחות ברשת באמצעות עדכון הפרופיל העסקי אליו ניתן להוסיף: ביקורות, תמונות, פוסטים והוספת מוצרים/שירותים שונים אותם משווק בית העסק

ויתרונות נוספים המאפשרים לבית העסק להגביר את חשיפתו לקהלי יעד פוטנציאליים, וכל זאת על בסיס מיקומו הגיאוגרפי המדויק – והכול בחינם!

גוגל לעסק שלי – הקמת פרופיל עסקי ורישום

רישום לפלטפורמת גוגל לעסקים נעשה במספר שלבים עליהם נפרט בשורות הבאות:

  1. פתיחת חשבון ג'ימייל – הרישום לפלטפורמת גוגל לעסק שלי מתאפשרת אך ורק לבעלי חשבון בשירות הדוא"ל של גוגל (GMAIL).
  2. כניסה לאזור Google לעסק שלי ולחיצה על הכפתור הכחול "אני רוצה להתחיל לנהל".
    לחיצה עליו תעביר אתכם לדף הניהול אליו תדרשו להיכנס באמצעות חשבון הג'ימייל העומד לרשותכם.
  1. עם כניסתכם למערכת תדרשו למלא טופס רישום בסיסי המורכב ממספר "שדות" כגון: שם העסק, כתובת, מיקוד, עיר, מספר טלפון, אתר אינטרנט וקטגוריית בית העסק.

חשוב לדעת!

כאשר אתם מזינים את פרטי המידע בטופס הרישום, חשוב שתגדירו את הקטגוריה המדויקת (מתוך האפשרויות הקיימות) ביותר לתחום עיסוקכם, כאשר במקרים בהם הקטגוריות המופיעות אינן מדויקות מספיק עבורכם.
כמו Meta Title & Meta Description במנוע החיפוש גם כאן קיימת חשיבות רבה לתיאור מהות בית העסק ולטייטל של שם העסק באמצעות מילות מפתח, לדוגמא: שף פרטי הביתה.

כמו כן, עומדת לרשותכם האפשרות לבחור בין "כן" או "לא" בסעיף האחרון בטופס המתייחס לשאלה האם: "אני מספק סחורה ושירותים ללקוחות במיקום שלהם".
במקרים בהם בחרתם "לא", תדרשו להגדיר את אזורי השירות בהם אתם פעילים באמצעות אופציה נפרדת.

  1. לאחר מילוי הטופס, תוכלו להוסיף תמונת פרופיל ותמונת כותרת
  2. אימות – לאחר פעולת הרישום ומילוי הטופס, תדרשו ללחוץ על כפתור אימות באמצעותו אתם למעשה מאשרים את כל הפרטים אותם מסרתם.
    לאחר מכן, תדרשו להמתין לגלויה אשר תשלח אליכם על ידי גוגל לכתובת הדואר הפיזית אותה מסרתם.
    בגלויה זו מופיע קוד – אימות אותו תדרשו להזין בשדה המתאים ומאותו רגע אתם "על המפה" ומופיעים בגוגל מיי ביזנס.
    שימו לב – גלוית הדואר אמורה להגיע אליכם עד 14 יום מהיום בו נרשמתם לשירות.

כיצד תהפכו את גוגל לעסק שלי לכלי רב ערך עבורכם?

ניהול נכון של הפרופיל העסקי אותו פתחתם בגוגל לעסק שלי, יאפשר לכם ליהנות מכלי שיווקי רב ערך וממגוון רחב של אפשרויות באמצעותן תוכלו לייעל את הנוכחות המקוונת שלכם ברשת.
לצורך כך, אנו ממליצים לכם לקיים סוג של "אופטימיזציה" לפרופיל אותו פתחתם, וזאת במסגרת שימת דגש על האלמנטים הבאים:

  • וודאו שכל האינפורמציה המופיעה בפרופיל העסקי שלכם היא מדויקת והיא מאפשרת לכל גולש/ת להבין במדויק במה אתם עוסקים, היכן אתם ממוקמים וכיצד הוא יכול ליצור אתכם קשר ו/או לרכוש את המוצרים/שירותים אותם אתם משווקים.
    בנוסף תוודאו שהפרטים שאתם רושמים תואמים גם לפרטים המופיעים בפרופיל העסקי בשאר הרשתות החברתיות ובאתר עצמו.
  • צרפו תמונות – מחקרים של גוגל מעידים על כך שחשבונות גוגל לעסק שלי המשלבים בתוכם תמונות, זוכים לכ- 35% יותר כניסות לאתר האינטרנט של בית העסק מאשר חשבונות ללא תמונות.
  • העלו תכני וידאו – סרטונים בדומה לתמונות יבטיחו לכם יותר כניסות של גולשים לאתר הבית והם יכולים לסייע לכם גם להציג את בית העסק בצורה מעניינת ומושכת במידה ותשקיעו בסרטון תדמית איכותי.
    שימו לב שאורך הסרטונים אותם ניתן להעלות לפרופיל העסקי ב-גוגל לעסקים הוא עד 30 שניות.
  • עשו שימוש במילות מפתח – במידה ואתם יודעים לזהות את ביטוי המפתח ומילות המפתח בהם נעשה שימוש על ידי קהל הגולשים בתחום העסקי הרלוונטי לגביכם, אל תהססו לצרף אותם לכותרות ותיאור העמוד, וכמו כן, לפוסטים אותם מומלץ להעלות לפרופיל העסקי מעת לעת.
  • עודדו ביקורות והגיבו להן – בחשבונות גוגל מיי ביזנס, קיימת אפשרות להעלאת ביקורות מצד גולשים, וזאת לצד דירוג בית העסק באמצעות כוכבים צהובים.
    התייחסו לביקורות כאמצעי יעיל לקידום בית העסק ועודדו את לקוחות בית העסק לכתוב ביקורות חיוביות.
    כמו כן, נהלו את הנושא בחוכמה ואל תהססו להגיב גם לביקורות שליליות במידה ולתגובה שלכם יש ערך מוסף היכול להאיר את עיני הגולשים.
  • עדכונים שוטפים – במידה ואתם משנים את שעות הפעילות וכדומה, הקפידו לעדכן זאת בעמוד הפרופיל ושמרו על פרופיל עסקי מעודכן כל הזמן.

הרבה יותר מ-" כרטיס ביקור" מקוון

בעלי עסקים רבים רואים בפרופיל העסקי של גוגל כמעין "כרטיס ביקור" מקוון המיועד לצרכי הנגשת מידע לקהל לקוחות פוטנציאלי, ולכן, הם אינם מצליחים לעשות שימוש נכון ומושכל בפלטפורמה לצורך הגברת הנוכחות המקוונת שלהם.
מנגד, בעלי עסקים המנהלים את הפרופיל העסקי שלהם בצורה נכונה ועושים שימוש בכלי העזר לצורך כך, יכולים להפוך את פלטפורמת גוגל לעסקים לאמצעי יעיל וממוקד גם לצרכי קידום אורגני.

אחד מכלי העזר הממתינים לכם בפלטפורמת גוגל לעסק שלי הוא ה-"תובנות" (INSIGHTS) המאפשר לכם בין היתר להבין כיצד הגיעו הגולשים לעמוד הפרופיל שלכם ומה היו פעולות הגלישה שלהם לאחר שהם ביקרו בפרופיל.

באמצעות כלי שימושי זה, תוכלו להיחשף לדו"חות שונים הכוללים בתוכם מספר נתונים חשובים עבורכם בהם ניתן לעשות שימוש גם לצרכי הגברת החשיפה לפרופיל העסקי וגם לצרכי קידום אורגני בגוגל.
בנוסף תוכלו להיעזר בתובנות תוכלו בין היתר להיחשף לדו"ח מילות מפתח המאפשר לכם לדעת במדויק באיזה ביטויים/מילים עשו שימוש הגולשים בטרם חשיפתם לעמוד הפרופיל.
באמצעות דו"ח זה תוכלו לקדם פוסטים המשלבים בתוכם מילות/ביטוי מפתח, וכמו כן, להסתייע במידע החשוב לצורך ניהול קמפיינים ממומנים בגוגל ולצרכי SEO כאלו ואחרים.

כמו כן, תוכלו לדעת כיצד הגולשים נחשפו לעמוד הפרופיל שלכם וכפועל יוצא מכך לעדכן את הפרופיל וליצור בתוכו תוכן רלוונטי לקהלי היעד הרלוונטיים.

שימוש נכון בכלי התובנות (INSIGHTS) אותו מציע גוגל לבעלי חשבון גוגל לעסק שלי, יאפשר לכם בין היתר:

  • לדעת איך הגולשים מצאו אתכם – האם הם הגיעו אליכם במסגרת חיפוש ישיר של בית העסק (DIRECT) או במסגרת חיפוש אחר קטגוריה, מוצר או שירות בו אתם עוסקים (TOTAL)
  • איזה פעולות גלישה ביצעו הגולשים לאחר שביקרו בפרופיל העסקי שלכם – האם הם לחצו על הלינק המוביל לאתר הבית שלכם, האם הם ביקשו הוראות הגעה או יצרו קשר טלפוני, האם הם צפו בתמונות, העלו ביקורת לדף וכדומה.
  • פילוח הפעילות – באמצעות כלי התובנות תוכלו בין היתר להציג מפה של האזורים מהם היו הכי הרבה פניות מצד גולשים, וכמו כן, לפלח את מועדי הפניה אליכם על פי ימים או שעות.

לסיכום, גוגל לעסק שלי הוא כלי שיווקי רב ערך עבור כל סוגי העסקים שישכילו לעשות בו שימוש נכון לצורך הגברת הנוכחות המקוונת שלהם.גוגל לע

ידע הוא כוח.

כאן המקום ליהנות ממידע שימושי שיעזור לכם לעשות סדר בכל ה-do’s and don’ts הדינמיים של הג’ונגל הדיגיטלי, שמשתנה כל הזמן. הבלוג מלא במידע שימושי שהכינו לכם המומחים שלנו, קחו אותו

קידום אתרי וורדפרס

בעלי אתר וורדפרס כזה או אחר? אצלנו בבונובו, תוכלו ליהנות ממגוון רחב של שירותים מקצועיים המיועדים למטרות קידום אתרי וורדפרס בדרך היעילה, המהירה והנכונה ביותר.

קראו עוד

גוגל אנליטיקס 4 – המדריך המלא שיעשה לכם סדר.

בחודש אוקטובר 2020, חברת גוגל הכריזה באופן רשמי על השקת גוגל אנליטיקס 4 – הגרסה החדשה והמשופרת של יוניברסל אנליטיקס. גרסה זו מבוססת על מערכת App + Web property אותה חשפה גוגל באמצע שנת 2019, והיא משלבת בתוכה מגוון רחב של הרחבות ושיפורים בהשוואה לגרסה הקודמת. החל מיולי 2023, הגרסא ה"ישנה" של גוגל אנליטיקס (היוניברסל) תרד מהאוויר וגוגל אנליטיקס 4 יהיה ברירת המחדל. אז על מנת להבין מהם השיפורים והיכולות של גוגל אנליטיקס דור 4, "נצלול" לרגע למושגי יסוד בסיסיים וננסה להבין מה זה גוגל אנליטיקס בכלל.

קראו עוד

כל מה שצריך לדעת על On-site SEO ו-Off-site SEO

בעולם השיווק הדיגיטלי, SEO הוא הנשק הסודי שלך להצלחה באינטרנט. זוהי האומנות של אופטימיזציה של תוכן האינטרנט שלך כך שיוצג בגאון בתוצאות החיפוש ויכה הדים בדיוק איפה שהקהל שלך נמצא. אם נצלול לעומקה של תורת ה-SEO נמצא שכל אלמנט באתר שלנו, ממילות מפתח ועד חווית משתמש, מכילים את המפתח להעלאת ביצועי האתר שלך, וכדאי לנו להתעסק, להעמיק ולהחכים בתחום.

קראו עוד
מחקר מילות מפתח

מחקר מילות מפתח: המדריך המקיף למחקר מילות מפתח

בעוד ש-SEO מוצג לעתים קרובות כרשת מורכבת של פעולות טכניות ואלגוריתמים המשתנים ללא הרף, אנחנו כאן כדי לפשט זאת. במאמר זה ננווט במבוך של קידום מילות המפתח, ובסופו של דבר לא רק תהיה לכם הבנה ברורה של הנושא אלא גם ידע מעשי כדי לשפר את הנראות של האתר שלכם, ולהתחיל לטפס במדרגות הקידום והדירוג. 

קראו עוד
קישורים חיצוניים

מה זה קישורים חיצוניים (Backlinks) ולמה צריך אותם?

הרשת בנויה מאינספור דפים שמקושרים, לפעמים, אחד לשני ומובילים זה לזה. אבל מה שאנחנו לא תמיד מבינים הוא שהקישורים האלה הם הרבה יותר מסימני דרך, הם כלים שיכולים לסייע לכם לקדם את האתר שלכם בצורה שלא ניתנת לשיעור. איך בדיוק? תנו לנו להסביר לכם. 

קראו עוד
כאן לכל שאלה
היי 👋
אנחנו פה לעזור